Преизбраха Борислав Гуцанов за председател на БСП-Варна
Преизбраха Борислав Гуцанов за председател на БСП-Варна / снимки: БСП-Варна

Борислав Гуцанов беше преизбран за председател на Градски съвет на БСП-Варна. 137 от делегатите на партийната конференция гласуваха той да бъде начело на организацията в новия мандат. 45 гласа получи другият кандидат Иво Стамболийски.

Керанка Кунева беше избрана за председател на Градската контролна комисия. На конференцията делегатите гласуваха и състав на Градския съвет

„Радвам се, че в новото ръководството на организацията освен вече познати лица с много партиен стаж и опит има и много млади хора. Това е доказателство, че БСП ще я има още много по 125 години, защото силата на поколенията е онова, което ни трябва, за да вървим напред“, коментира след избора Гуцанов.

Преизбраха Борислав Гуцанов за председател на БСПВарна
netinfo

Гости на варненската конференция, която се проведе в рамките на отчетно-изборната кампания в партията преди 49-ия конгрес, бяха президентът на Партията на европейските социалисти и евродепутат Сергей Станишев и народният представител Ангел Найденов. На заседанието стана ясно, че проф. Анелия Клисарова вече е член на Българската социалистическа партия.

Преизбраха Борислав Гуцанов за председател на БСПВарна
netinfo

23-ма бъдат делегатите от градската организация на БСП на предстоящия 49-ти конгрес, който ще се проведе на 7 май. 15 са предложенията за председател на Националния съвет. С най-много номинации от основните партийни организации, утвърдени от районните конференции, са Михаил Миков и Корнелия Нинова, следвани от Янаки Стоилов, Атанас Мерджанов, Валери Жаблянов, Красимир Янков, Илиана Йотова и др. Номинации за председател на партията получи и варненският лидер Борислав Гуцанов, но той си направи отвод.

47 са варненските предложения за членове на Националния съвет на БСП.