Представят възможностите за кариерно развитие на младежите
Представят възможностите за кариерно развитие на младежите / netinfo
Информационна среща за представяне пред младите хора на възможностите за работа и стаж в държавната администрация ще се проведе в понеделник в Икономическия университет във Варна. Инициативата се организира от Министерството на държавната администрация и административната реформа като част от проекта „Подобряване на политиката за управление на човешките ресурси в държавната администрация”, финансиран по Оперативната програма „Административен капацитет”.

Под мотото „Огледай знанията си в практиката. Започни кариера в държавната администрация” се провеждат общо 6 информационни срещи със студентите в 6 големи университетски града. На тези срещи експерти от областта на публичната администрация и човешките ресурси представят каква е структурата на администрацията, какво предлага тя на младите хора, какви са условията, за да станеш служител в администрацията и възможностите за кандидатстване и стаж.

По време на срещите освен полезни практически съвети и възможност да зададат своите въпроси, младите хора ще получат и Наръчник за успешен старт на кариерата в администрацията.