Две новородени мъжки леопардчета бяха представени в Зоопарка във Варна.

БТА

Директорът на атракциона Иванка Стоянова разказа, че са родени на 10 април. Леопардите са рожби на двойката, която пристигна във Варна в края на септември от частен зоопарк в Словакия.

БТА

"Единият от родителите е със стандартната леопардова шарка, другият е черен. Бебетата изглеждат по същия начин. През първия месец майката беше неотлъчно с момчетата", каза още Стоянова.

Същество от острова на Робинзон Крузо отпразнува рожден ден във Варна (СНИМКИ)

По думите ѝ едва сега бебетата са започнали да проучват света и да излизат навън. "Възрастните леопарди са предоставени на зоопарка като размножителен заем", припомни Стоянова. Поради тази причина бебетата ще бъдат изпратени в Словакия.

БТА

Те ще живеят във Варна поне докато не навършат четири месеца. По предварителни данни ще са край морето до 1 септември. Стоянова допълни, че вече е приключил ремонтът на местообитанието на леопардите, вървят процедурите по въвеждането му в експлоатация.

БТА

Тогава жителите и гостите на Варна ще могат да видят бебетата леопарди. Междувременно в зоопарка очакват потомство на елените лопатари и много видове птици. Тигрите, които пристигнаха заедно с леопардите, се чувстват прекрасно, но все още няма да имат потомство.
Мила Едрева, БТА