Предлагат „зелен патрул“ да дебне за нарушители в Морската градина
Предлагат „зелен патрул“ да дебне за нарушители в Морската градина / Дарик Варна, архив

Екополиция може да се появи в Морската градина във Варна. Има идея да се създаде „зелен патрул“, който с помощта на полицейски служители да следи за нарушители в парка, съобщи арх. Димитър Николов, изпълняващ длъжността кмет на Варна.

„Имаме готовност паякът да действа непрекъснато и да вдига всеки автомобил, спрял неправомерно на алеята и нарушил реда в Морската градина“, уточни арх. Николов.

Той добави, че достъпът на автомобили в парка ще силно ограничен. Вече има издадена заповед да се затвори алеята от Рибарския плаж до басейн „Приморски“.

„От страната на Рибарския плаж ще има бариера, а откъм басейна ще бъдат монтирани колчета“, обясни на първия си брифинг  Димитър Николов.

Достъпът за автомобили ще бъде забранен и около Делфинариума. Ограничението няма да важи единствено за живеещите в района, както и за посетителите на Логопедичната градина и заведенията с осигурени паркоместа. Автобусите с туристи ще спират на автобусната спирка.

„Разбираме, че създаваме неудобства, затова и решението ни е временно. Ще търсим варианти за паркиране в Морската градина“, каза в заключение арх. Николов.