Предлагат данъчни облекчения за студентите
Предлагат данъчни облекчения за студентите / netinfo

Данъчно облекчение за платените наеми от българските студенти предложиха служители на НАП-Варна на срещата си с финансовия министър Симеон Дянков. Идеята е да се възстанови част от платения  от студентите наем след представяне на официални документи пред НАП. По този начин ще излезе на светло голяма част от „сивия” оборот от отдаване под наем на недвижими имоти.

Друго предложение към финансовия министър беше изрично да се забрани на лица, които са участвали в схеми за източване на ДДС или други данъчни измами, да регистрират нови търговски дружества. По думите на служителите на НАП-Варна не може законът да позволява на професионални данъчни измамници да регистрират нови фирми, при положение, че вече е доказана вината им в разследване на данъчна измама.

Силно одобрение получи и предложението на Дянков заемите над 5000 лв. да се посочват в данъчната декларация, както и забраната да се продават фирми с натрупани данъчни дългове.

Друга идея на данъчните от морската столица е НАП и Нотариалната камара да изградят електронен регистър на всички пълномощни, издадени в България. Това значително ще намали злоупотребите, които сега се извършват от лица, на които вече са оттеглени дадените им пълномощни.