Правят стратегия за развитието на варненския спорт
Правят стратегия за развитието на варненския спорт / Dariknews.bg

До 30 април 2015 г. дирекцията по „Младежки дейности и спорт“ към община Варна да изготви стратегия за развитието на спорта на територията на общината за периода 2015-2020г. Това решиха на днешното си заседание съветниците от ресорната комисия към местния парламент.

След като бъде представена в края на април идната година, стратегията ще се обсъди и ще се разгледа от експертната група по спортните въпроси. Целта на създаването на подобна стратегия е улесняването на спортните клубове, развитието на масовия спорт сред подрастващите, подобряването на наличната материална база и др.

„Трябва да се знае кои спортове са приоритетни за нашия град, какво трябва да развиваме и над какво да обърнем повече внимание“, обясни председателят на комисията Благомира Александрова.

Част от съветниците предложиха да се изчака с изготвянето на стратегия, тъй като новото правителство и новият спортен министър за заявили амбициите си да работят за нова национална стратегия в сферата на спорта. Все пак те се съгласиха, че е добре за спорта в града да има ясни и разписани приотитети.