Правят опит да изведат 4-годишния Стефан от командно дишане
Правят опит да изведат 4-годишния Стефан от командно дишане / Височината, от която е паднал малкият Стефан. © снимка: Impact Press Group

Лекарите този следобед ще направят опит да изведат 4-годишния Стефан Маринов от командно дишане. Това каза пред Дарик заместник-директорът на болница „Св. Анна” проф. Дико Бошнаков с уговорката, че ако възникнат някакви затруднения в дишането, малчуганът отново ще бъде интубиран.

Момченцето, което оцеля след полет от 10-метрова височина във варненски мол, продължава да бъде в медикаментозна кома. Медиците са започнали да спират някои от лекарствата, за да може детето постепенно да излиза от комата.

Стефан вече реагира, изпълнява отделни команди. Жизнените му показатели – кръвно налягане, пулс, хемоглобин, също са подобрени. Коремът му е спокоен, долавя се и перисталтика, добави професорът.

Въпреки това той не се наема да прави прогнози. „Все още е рано за прогнози, тъй като проблемите с белия дроб продължават”, коментира проф. Бошнаков.

Утре Стефчо има рожден ден. Навършва 4-години.

Детето падна от около 10 метра височина, след като беше повлечен от ескалатора на „Гранд мол Варна” на 20 август. Стефан Маринов беше оставен от родителите си в развлекателния център „Kids Planet”, но е успя да напусне само помещението.