Правят нова детска градина във Владиславово?
Правят нова детска градина във Владиславово? / Darik Varna

Има инвеститорски интерес за изграждането на детска градина с басейн в кв. "Владиславово", заяви кметът на района Добромир Джиков. Пред членовете на комисията по "Собственост и стопанство" той обясни, че инвеститорът - фирма "Бул виста" предлага да построи забавачницата на терена между детските градини "Българче" и "Маргаритка" чрез публично-частно партньорство. В замяна иска два общински имота. Единият от 5 декара се намира в кв. "Младост", а другият с големина декар и половина - в местността "Св. Никола", обясни Теодора Трендафилова - шеф на Дирекцията по общинска собственост.

По думите на Добромир Джиков има изготвен проект за детската градина на стойност над 2 млн. и 100 хил. лв. Той обхваща създаването на 4 градински групи и басейн. Инвеститорът е поставил 14-дневен срок за отговор от общината, допълни Джиков. Той предупреди, че ако той бъде отложен, желаещият за публично-частно партньорство може да се откаже.

По неофициална информация над 200 малчугани от "Владиславово" са извън списъците с деца, приети в забавачници тази година. Очаква се утре администрацията да внесе в комисията по "Собственост и стопанство" мотивирано предложение.