Прасето Джино - сред звездите на Цирк Иванов
Прасето Джино - сред звездите на Цирк Иванов / Цирк Иванов

Коледен цирк ще отвори врати във Варна. След успеха си миналата година в София фамилия Иванови беше поканена да изнесе коледните си спектакли в Двореца на културата и спорта, под чийто покрив за първи път ще се настани цирк. В зала „Младост” известните артисти ще покажат най-доброто от репертоара си.

Една от най-големите атракции ще бъде прасето Джино. Той е виетнамска порода, на две години е и си хапва всичко, разказаха собствениците на цирка Христо и Деси Иванови. В представленията ще участват и африкански таралеж, скунксове, зайчета, миещо мече, декоративни порчета, змии, игуани и тарантули. Децата ще имат възможността да пояздят пони и да се снимат с него. Свои номера ще покажат и въздушни акробати, клоуни, еквилибристи. Специално дресирани кучета ще броят и ще смятат. Спектакълът е с продължителност 1 час и 40 мин. Той ще бъде представян всеки делник от утре до 30-ти декември от 18:00 часа, а в събота и неделя ще се играе два пъти – в 11 и 16:00. Билетите струват от 6 до 12 лв. "Цирк Иванов" е създаден преди 7 години в Италия, но от миналата година изнася представления у нас.

Освен цирка, в Двореца на културата и спорта ще отвори врати и традиционният коледен базар. От утре до края на годината варненци ще могат да открият богато разнообразие от дрехи и обувки, украса, играчки, козметика, кулинарни изкушения. На базара ще се представят 40 фирми, 90 процента от които български. Много щандове ще предложат ръчно изработени подаръци на достъпни цени. 18 организации са заявили участие с благотворителна цел. Те ще продават изделия, изработени от хора в неравностойно положение.