Пранди: В добра форма сме, ще се борим за всяка точка
Пранди: В добра форма сме, ще се борим за всяка точка / Дарик Варна

Отборът стигна до най-важните мачове в групата в една добра форма, за да може да се бори за спечелване на тези мачове. Това заяви треньорът на националния отбор по волейбол на България Силвано Пранди по повод предстоящите двубои с Бразилия във Варна.

„Стойността на противниковия отбор е известна, отборът, който в последните години спечели най-много от всички останали. Поради тези причини е още по-приятно да имаме възможност да се борим за победата и постигането на целта", добави Пранди. Треньорът на волейболистите ни заяви, че не е способен да смята повече от това винаги по най-добрия начин да брои до 25 и след това да започне следващия гейм. „Един отбор, докато не се научи, че всяка точка, всеки гейм и всеки мач са най-важните в живота, няма да има психика на победител", посочи италианският специалист.

Капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов заяви, че всички от отбора и щаба са се надявали по това време да имат 25 точки и спечелени 8 мача срещу Холандия и Корея, и всичко да зависи от представянето в предстоящите мачове срещу Бразилия. „Сега трябва да играем така както можем, както сме подготвени, за да постигнем целта - класиране за финалите на Световната лига", посочи Николов. Капитанът на волейболните ни национали отправи официално покана към президента Георги Първанов и премиера Бойко Борисов заедно да подкрепят тима от официалната ложа на зала „Конгресна".

За всеки един волейболист е голямо предизвикателство, страхотно удоволствие и чест да играе срещу Бразилия. Това че двубоите имат решаващо значение за класиране напред, още повече допринася за една по-голяма мотивация и да се раздадем докрай, заяви блокировачът Виктор Йосифов.

Утре сутрин на техническата конференция ще бъдат обявени 14-те избраници на Пранди за мачовете с Бразилия. Окончателните 12 ще станат ясни в деня на мача.

Волейболистите на Бразилия пристигнаха във Варна снощи. „Селесао" ще направят първа тренировка днес в 19,30. Два часа преди това ще тренират националите на България.

"Селесао" е последният съперник на нашите в груповата фаза на Световната лига, като срещите в четвъртък и петък са решителни за избраниците на Силвано Пранди за класиране на финалите в Кордоба от 21 до 25 юли. Двете срещи на 8 и 9 юли ще позволят на България при дори един успех да стане финалист в най-силния комерсиален турнир на планетата по волейбол и в Аржентина да се бори за 1 000 000 долара.

Владо Николов и компания са втори в Група А и имат 25 точки, колкото е и активът на лидера Бразилия, но гостите има 9 победи и 1 загуба, а ние едно поражение повече. За финалите освен победителите в четирите групи се класира и най-добрият втори тим във всички потоци, като ние сме „с едни гърди" пред останалите - Сърбия (24 точки), САЩ (20 точки) и Германия 19 точки), като вторият и третия показател - точковият и геймовият коефициент са ни далеч пред тези на останалите - 1,114 и 3,857. Ако търсим класиране като най-добър втори отбор освен показателите на Сърбия трябва да следим и актива на Италия, която е лидер в поток Б. Сърби и италианци играят един срещу друг този уикенд, като и двата тима имат по 24 точки, но адзурите ни водят минимално в точковия коефициент - 1,116.

Бразилия е фаворит в предстоящите мачове срещу България, според обявените коефициенти на Еврофутбол. Победа на Селесао с 3:1 се котира с 2,6, с 3:2 на 3,6, а с 3:0 - с коефициент 4,5. Победа на нашите с 3:1 е оценена на 5,5, с 3:2 на 6,0, а за 3:0 коефициентът е 7,0.