/ Дарик радио, архив
Пожар горя снощи в кухнята на заведение за бързо хранене, намиращо се на четвъртия  етаж във варненския „Гранд мол”. Инцидентът е станал малко след 19,00 часа, съобщиха от полицията. 

Пожар в "Гранд мол" във Варна, взриви се газова бутилка

На място са били изпратени 2 противопожарни автомобила, но до пристигането им огънят е бил погасен от персонала на заведението. Предполагаема причина за възникване на пожара  е техническа повреда в ел. инсталацията на заведението, част от която е била унищожена при инцидента. Не се съобщава за пострадали хора. 

Пожар горя снощи и в сервиз за климатична техника на ул. „Уста Кольо Фичето“ във Варна. Пламъците са били ликвидирани от два противопожарни екипа. 

Унищожени са 15 електроуреда от типа „бяла техника”, ел. табло, два бензинови агрегата и ръчни ел. инструменти. Спасени са 4 леки автомобила, гаражно помещение и 40 автомобилни гуми. Предполагаемата причина за пожара е късо съединение във вътрешно ел. табло. 

Лек автомобил „Фиат” изгоря напълно при неизяснени причини вчера около 11,00 часа на бул. „Република”. Огънят тръгнал от двигателния отсек. Загасен е бил от пристигналият на място екип на Пожарната.