Потвърдиха арестите на трима от наказателна бригада, вилняла във Варна
Потвърдиха арестите на трима от наказателна бригада, вилняла във Варна / netinfo
В три съдебни заседания Апелативният съд във Варна потвърди първоначалното задържане на тримата младежи от наказателната бригада, организирала саморазправа с варненец, за да установи монопол на пазара на наркотици във Варна. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

Александър Бондоков на 21 г. от Варна, Иван Георгиев на 26 г. и 22-годишният Пламен Тенчев от Бургас, обвинени, че като част от организирана престъпна група, през нощта на 17 април проникнали с взлом в жилището на варненец и упражнили насилие спрямо него, бяха задържани под стража от Варненския окръжен съд в понеделник миналата седмица. Спрямо тримата са повдигнати обвинения за тежки умишлени престъпления, за които законът предвижда наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Мъжете проникнали с взлом в жилището на потърпевшия въоръжени до зъби - бухалки, ножове, пистолет с бойни патрони, маски и латексови ръкавици, и го пребили. Целта на наказателната акция била установяването на монопол над наркопазара във Варна. Ръководителят на групата продължава да се издирва.

Александър вече е осъждан като непълнолетен за тежки умишлени престъпления. През януари миналата година той беше един от задържаните, участвали в престрелката между криминални групировки във Варна край заведението "Планет клуб", в района на гарата. Тогава Бондоков беше прострелян, а според разследващите, престрелката и предшестващите събития с криминален характер, сред които и откриването на боен арсенал, било дело на хора, които решили, че могат да контролират уличната престъпност във Варна.

От двамата бургаски гастрольори, задържани в ареста, Иван е осъждан през 2005 година за участие в организирана престъпна група на 2 години и половина затвор. През септември миналата година той излязъл от затвора, след като изтърпял и 3-годишна присъда за наркопрестъпление.

Определенията на съда, с които бяха потвърдени арестите на Александър Бондоков, Иван Георгиев и Пламен Тенчев, са окончателни.