Потвърдиха ареста за  водач на наказателна бригада
Потвърдиха ареста за водач на наказателна бригада / netinfo
Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Варна от началото на ноември тази година, с което бе отказано изменение на мярката за неотклонение на 35-годишния Николай Петров, обвинен за участие в организирана престъпна група за извършване на престъпни посегателства във Варна, изнудване и отвличане. Това съобщиха от пресслужбата на съда.

Николай Петров беше задържан при полицейска акция във Варна в началото на месец юни тази година заедно с Петър Благоев, Николай Илиев, Мирослав Михалев, Ангел Колев, Николай Тошев, и Стоян Радев. Бяха им повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за извършване на престъпни посегателства, изнудване и отвличане. В жалбата на Петров и пред двете съдебни инстанции се твърди, че липсват доказателства за авторството на деянията, в които е уличен.

Днес обвинението отново припомни на съда, че се касае за престъпна група за контрол над наркопазара в морския град. По данни на Областната дирекция на полицията членовете на "наказателната бригада" отвличали улични наркопласьори и след побой и заплахи принуждавали дилърите да работят за тях.

В днешното съдебно производство не са посочени нови обстоятелства, които да дадат основание на съда да измени мярката за неотклонение. Николай Петров е обвинен в тежки по смисъла на закона престъпления, а събраните до този момент доказателства по един безспорен и категоричен начин обвързват него и другите мъже с престъпленията , в които ги обвиняват.

Престъпленията са тежки по смисъла на закона и за тях се предвижда наказание "лишаване от свобода".