Потвърдиха ареста на мъж, обвинен в умишлен палеж
Потвърдиха ареста на мъж, обвинен в умишлен палеж / netinfo
Петър Петков, обвинен, че умишлено е запалил тавана на ул."Тодор Влайков" №51 във Варна, при който пострада семейство с две малки деца, ще остане в ареста след решение на Варненския апелативен съ.

Втората съдебна инстанция определи като правилни и законосъобразни изводите на Окръжния съд, които са въз основа на събраните в хода на разследването доказателства. 26-годишният Петков е обвиняем за палежа на таванско помещение, където живеел Ангел Демиров със съпругата си и двете им малолетни деца, на 8 и на 2 години. Огънят лумнал в 1,30 часа след полунощ на 23 юли тази година и сериозно е застрашил живота на цялото семейство. Ангел е със 70% изгаряне, съпругата му със 64%, а двете деца са обгорени от 15 до 21 %.

И според апелативния съд събраните доказателства са противоречиви и не дават все още категоричен отговор на въпроса дали Петков е пряк извършител на палежа или го е организирал. Независимо от това обстоятелство обаче, според съда Петър е съпричастен към палежа. Независимо от чистото съдебно минало на Петков, той ще остане в ареста заради високата степен на обществена опасност на престъплението, начина по който е извършен палежа, както и обстоятелството, че е бил застрашен животът на 4-ма души, сред които малки деца.

Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.