Потвърдиха ареста на двама дилъри на дрога
Потвърдиха ареста на двама дилъри на дрога / Дарик Варна, архив

Светлин Колев, разследван за притежание на близо 190 грама амфетамини, предназначени за разпространение във Варна,  остава в ареста, реши Варненският апелативен съд. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата. 39-годишният Светлин е задържан на 13 юли тази година във Варна, а при обиск на автомобила органите на реда иззели няколко пакетчета с амфетамини. Експертиза установила вида на дрогата, която тежи общо  188,57 грама. Колев е осъждан два пъти и то за същото престъпление, за което законът предвижда  наказание от 5 до 15 години „лишаване от свобода” и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

В друго съдебно заседание Варненският апелативен съд определи като неоснователна молбата на Драгомир Димитранов от Силистра за изменение на мярката му за неотклонение в по-лека. 27 годишният мъж, обвинен че продава хероин в крайдунавския град, е в ареста от края на юни тази година с определение на Силистренския окръжен съд.  В хода на досъдебното производство са събрани множество гласни свидетелства, според които „Дражето” продава редовно хероин на зависими към дрогата лица. Установено по безспорен начин е, че обвиняемият също е наркозависим.

За да потвърди постоянния арест на Димитранов, днес Варненският апелативен съд се съобрази с факта, че той вече е натрупал съдебна биография, а продажбата на хероин извършвал в условията на изпитателния срок на друга присъда. Определенията на Варненския апелативен съд не подлежат на обжалване.