Постоянен арест за мъжа, убил баща си
Постоянен арест за мъжа, убил баща си / ВОС

Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка "задържане под стража" за Недялко Нед., причинил смъртта на 79-годишния си баща. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата. 50-годишният безработен мъж е обвиняем затова, че на 13 юни тази година в село Радево, Варненска област, убил баща си Димитър.

Макар и за няколко дни, след фаталната среща между бащата и сина са събрани достатъчно доказателства, които категорично обосновават предположението, че Недялко е причинил смъртта на баща си. Неговият защитник разказа пред съда, че десетки години пострадалият мъж е злоупотребявал с алкохол и тормозил жена си, която системно пребивал от бой, посягал и на децата си. Множество близки роднини и съседи били готови да свидетелстват за тормоза, който Димитър осъществявал над семейството си. Според адвоката повод за скандала на 13 юни било поредното посегателство над майката на Недялко. Синът, който бил употребил алкохол, се намесил да защити майка си и ударил родителя си с дървена сопа. Възрастният мъж починал часове по-късно.

Все още се очакват експертизите, които ще установят точната причина за смъртта на бащата, както и промилите алкохол в кръвта на Недялко и Димитър. В отговор на настояването на защитата да бъде променена квалификацията на деянието от умишлено убийство в причиняване на смърт вследствие на причинена средна телесна повреда, съдът припомни, че в настоящия момент това действие е в правомощията на прокуратурата.

Обвиняемият е осъждан 5 пъти за присвояване на чужда кола и един път затова, че е карал пиян. Същото направил и на 13 юни, когато шофирал до Радево след употреба на алкохол. Решението на съда може да бъде обжалвано.