Поредно съдебно заседание за хулиганство срещу варненски бизнесмен
Поредно съдебно заседание за хулиганство срещу варненски бизнесмен / Дарик Варна

Трето поред открито съдебно заседание по обвинение в хулиганство срещу 51-годишният бизнесмен Лъчезар Братоев е насрочено във Варненския районен съд. Според обвинителния акт, на 2 февруари тази година, на публично място – край търговски обекти в местност „Салтанат“ в Приморски парк, той е извършил непристойни действия, изразяващи се в отправяне на ругатни, закани и неприлични предложения спрямо униформени служители на Общинска полиция.

Според обвинението деянието е било съпроводено със съпротива на орган на властта и по съдържанието си се отличава с изключителен цинизъм и дързост, като обвиняемият след задържането и отвеждането му до сградата на районното управление продължил да отправя обиди и заплахи за уволнение към всички присъствали там служители.

В предходните съдебни заседания бяха разпитани над 15 свидетели и вещи лица, като към материалите по делото бяха приобщени множество писмени справки и заключения от експертизи. За поредното заседание  са призовани за разпит неявили се досега свидетели, както и членове на медицинските екипи от центровете за спешна медицинска помощ, извършвали прегледи на обвиняемия в сградата на Второ РУП. Предстои още представянето на допуснати от съда допълнителни писмени справки, удостоверения и документи.