Помогнете на сираците да кандидатстват
Помогнете на сираците да кандидатстват / netinfo

Българският букмейкър „Еврофутбол” и Фондация „Помощ за благотворителността в България” (ФПББ) организират дарителската акция, чрез която да стимулират образованието сред децата от домовете. На 20 и 21 април в седем университета в страната, от 9.00 до 17.00 часа ще се събират учебници, учебни помагала и литература, които помагат на кандидат студента в неговата подготовка за приемен изпит.

Набраните материали ще бъдат сортирани в София от университетски преподаватели и представители на ФПББ, след което ще се разпратят до деца в домове, които са с висок успех и желание да кандидатстват.

Ако имате учебни помагала, които не ви трябват, и ако искате да помогнете на младежите без родители, можете да го направите и във Варна. Мястото, на което ще се събират учебниците, е Икономическия университет - при информационните табла.

Дарителската акция е едно от трите мероприятия за месец април, които целят постигане на по-широка гласност и запознаване на обществеността с проблема за образованието на децата в неравностойно положение. Те са част от мащабната социална кампания на „Еврофутбол”, наречена „Печелиш и помагаш”, която се състои от 8 целеви тиража, набиращи средства по актуални за страната проблеми. Цел на мероприятията е и да се популяризира допълнително и първия целеви тираж на „Държавната парично-предметна лотария” за набиране на средства за деца сираци, приети във ВУЗ.

Другите две мероприятия са състоялата се среща на 30 деца сираци от 10 дома в страната, на която се представиха възможностите за образование, начините за кандидатстване, условията за стипендия и др., и предстоящата на 25 април кръгла маса по въпросите на образованието и социализацията на деца, отглеждани в институциите за деца с оглед реализацията им след напускане на домовете.