Полицията вече пазела протестиращите да не се сбият помежду си
Полицията вече пазела протестиращите да не се сбият помежду си / Дарик Варна, архив

На последните протести във Варна полицаите на практика охранявали участниците да не се сбият помежду си, заяви шефът на местната полиция комисар Тодор Иванов.

„Конфликтите, които се получават, не са между протестиращи и полиция, а между различните групи. Не разбирам защо не могат да се обединят около еднакви искания. Може би има някакви интереси, които нямат нищо общо с първоначалните искания на протестите. Вече никой не говори за сметки за ток и монополи. Започнаха искания за оставки на Общинския съвет и на окръжния прокурор, което като че ли си прави, само за да се иска нещо. Не мога да го коментирам, защото не съм специалист, но ако нямаме работещ Общински съвет, няма как да се случат нещата, които искаме да се случат. Като че ли има силно разединение между протестиращите, но се надявам да не се стига до ексцесии”, пожела си комисар Иванов.

Полицейският началник призна, че подчинените му не могат да открият логично обяснение за нападението над 52-годишния мъж, който в понеделник сутринта беше атакуван от непознати на спирка „Студентска”. Пострадалият получи наранявания от нож по лицето. Това е вторият подобен случай в района в рамките на няколко дни. Миналата седмица 66-годишен мъж беше пребит в подлеза на спирка “Траката”. Нападателите продължават да се издирват.