Полицията на лов за ментета по морето
Полицията на лов за ментета по морето / menteta.com

Специализирана полицейска акция за установяване на престъпления против интелектуалната собственост е проведена в края на миналата седмица на територията на Варна и КК „Златни пясъци”.

От търговски обект в центъра на града са иззети близо 13 000 артикула, на обща стойност около 1,3 млн. лв. Става дума за тонколони, чанти, хавлии, очила и други принадлежности от известни търговски марки, които са се продвали без съгласието на правопритежателя на търговската марка. Магазинът е собственост на Ж.Д., на 56 години. Образувано е досъдебно производство на основание чл. 172б от НК срещу Ж. Д.

От магазин в КК „Златни пясъци” са иззети 1500 мъжки кожени колани и аксесоари за мобилни телефони, продавани също без съгласието на правопритежателя на търговската марка. Стойността на вещите е около 50 000 лв. Образувано е досъдебно производство срещу управителя на търговския обект А. А., на 49 години, от гр. Антоново, област Търговище.

От друг магазин в курорта пък са иззети 120 чанти на известни търговски марки. Стойността им е около 12 000 лв, съобщават от полицията. Управителят на търговския обект е от Добрич, на 61 години, осъждан. Образувано е досъдебно производство срещу К. И.

Материалите и по трите случая са докладвани на прокурор при Варненска районна прокуратура.