Полицията блокирала града заради застрахователни измами
Полицията блокирала града заради застрахователни измами / netinfo
Полицейската блокада на изходите на Варна вчера, която предизвика огромни задръствания, е била заради застрахователни измами с автомобили. Полицаите са спрели за проверка близо 300 коли, половината от които тойоти. По време на акцията униформените са посетили гаражи, автоморги и паркинги.

Обстойно се проверят 3 автомобила “Тойота”, които имат застраховки “Пълно автокаско” към различни застрахователни компании в България, съобщават от пресцентъра на варненската полиция. След катастрофи собствениците им са получили между 70 и 80 % от стойността на застраховката си “Тотал”, която предполага колите да са в непоправимо състояние.

Една от тойотите е открита оставена в частен автосервиз за ремонт. Втората е купена от варненка на лизинг. След тежка катастрофа през ноември миналата година, при която е унищожена цялата й предна част, собственикът й – лизингова компания е предложила на варненката да купи колата за 10 000 лв.

Третата тойота е намерена в гараж в Старо Оряхово. Последният й собственик я купил в края на 2006 г. катастрофирала и сам извършил ремонта.

От полицията са предприели действия за установяване на застрахователни измами или доказване липсата на такива.