Пловдивчанка взе спринта на високи токчета
Пловдивчанка взе спринта на високи токчета / netinfo
За първи път в България списание COSMOPOLITAN, с подкрепата на SWATCH, организира уникално състезание “Спринт на високи токчета”. Състезанието се проведе едновременно във Варна и Приморско вчера от 17:00 ч.

Дамата с най-бързи токчета бе открита в Приморско. 21 годишната Теодора Орлова от Пловдив грабна голямата награда от 3000 лв., след като пробяга дистинацията от 40 м. за рекордното време от 6,54 секунди. Нейна подгласничка стана най-бързата участничка във Варна - 18-годишната Ина Божинова, с резултат от 6,66 секунди, която получи награда в размер на 1500 лв.

На старта бяха допуснати участнички с обувки с токчета не по-ниски от 8 см. и не по-дебели от 2 см. В състезанието взеха участие общо 85 участнички, от които 52 във Варна и 33 в Приморско.

Водещи на събитията бяха Симеон Колев и Богдана Трифонова, като двамата имаха пряка връзка през цялото време, а публиката можеше да слуша какво се случва на другата отсечка.

След оспорвана надпревара до финал бяха допуснати по шест участнички на двете дистинации, които направиха паралелен финален спринт и определиха най-бързите 3 дами във Варна и в Приморско.