Плажовете със спасители до края на септември
Плажовете със спасители до края на септември / Дарик Варна

След 15 септември ще започне поетапно намаляване на екипите, които осигуряват медицинска помощ на плажовете във Варна и близките курорти. Това съобщи за Дарик д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ 1 "Св. Клементина", които отговарят за медицинското обслужване на варненските плажове.

Зависи и от времето, но до края на месеца ще има медицински екипи по по-посещаваните плажове, уточни д-р Иванов.

През изминалите почивни дни не са регистрирани сериозни инциденти край брега. „Като че ли летовниците започват да гледат по-сериозно на морето", коментира шефът на ДКЦ 1 "Св. Клементина".

Спасители по плажовете във Варна и курортите ще има най-малко до края на септември, а на места и през октомври. Това разкри Лавренти Силов, шеф на Водноспасителната служба към БЧК във Варна.

Някои от спасителите вече не са на работа, като след 10-и септември заетите се очаква да намалеят на половина. През октомври спасители все още ще има на по-посещаваните плажове във Варна и Златни пясъци, посочи Силов.

Това лято смъртта си в морето във Варненско намериха петима души. „Много е добре", коментира шефът на местната Водноспасителна служба, като припомни броят на удавените през миналите две лета - 10 през 2009 г., и осем през 2008 г.