/ Дарик Варна, архив
Вицепремиерът Симеонов скастри варненски чиновници заради слаб контрол
Има една нерешителност, която се забелязва в работата на Регионалната здравна инспекция във Варна, която трябва да работи по-сериозно по контрола на наднормения шум в курорта „Златни пясъци”. Това заяви вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов след заседание на Областния координационен център по проблемите на летния сезон във Варна.

Симеонов разкри, че до момента има немалко констатации за силен шум в курорта. „Те са няколко заведения, едни и същи, които продължават да тероризират района на плажната ивица в „Златни пясъци”, посочи вицепремиерът.

„Обърнахме сериозно внимание този път и се надявам до следващото заседание на Координационен център на 1 септември да има вече решителни резултати”, отбеляза той. Според него колебливост, нерешителност и дори неангажираност има и в работата на Община Варна.

Валери Симеонов се кани на дискотеките по морето: Сега ще видите кон боб яде ли


Сигнали за наднормен шум се получавали и за Южния плаж във Варна. Силната музика там обаче не била ежедневие.

Като добър пример за работата на контролните институции вицепремиерът даде затворения ресторант в курорта   „Св. Св. Константин и Елена“. По думите му заведението погазвало брутално всички закони, нормативи и наредби и тероризирало с шума си курорта.

Заличиха регистрацията на ресторант във варненски курорт


„Както виждате, когато държавата има желание, може да свърши работа. Да изисква и да осигури спазването на закона ”, изтъкна Симеонов.

В работната среща в Областна администрация участваха представители на държавни контролни структури, местната власт и туристическия бранш.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК