Планекс проведе архитектурен конкурс за комплекс в с. Здравец
Планекс проведе архитектурен конкурс за комплекс в с. Здравец / Планекс

Планекс Холдинг проведе архитектурен конкурс за идейни проекти  за изграждане на Комплекс от сгради с обществено предназначение и еднофамилни къщи в село Здравец, общ. Аврен. Идеята на компанията е да изгради екологичен затворен комплекс за уикенд туризъм и постоянно обитаване, като се спазват принципите за устойчива архитектура, ниска енергоемкост, съхраняване и пестене на вода, спокойна и природосъобразна среда. Участваха 15 колектива, които предлагат оригинални архитектурни и технологични решения. Журито, в което участва и арх. Владимир Попов от Камарата на архитектите – Регионална колегия Варна, отличи 4 проекта.

Наградените  проекти бяха официално представени в Дома на архитекта във Варна (ул. „Мусала” №10). Там може да се види и изложба на всички участвали проекти.

„Искам да благодаря на всички участници в конкурса. Те показаха висок професионализъм и отговорност в своето представяне. Надявам се, че този подход  ще бъде добър пример за  цялата гилдия, защото ако искаш  да получиш нещо стойностно трябва да имаш възможност за богат избор” – каза инж. Пламен Андреев, Управител на Планекс Холдинг. "Провеждането на подобни конкурси не е практика при частните компании, но  един  почтен и точен  конкурс  е  в  полза  на  всички страни, участващи в него  и допринася за повишаване на  качеството  на  крайния продукт.”

Наградените проекти

Първа награда: Студио "Щрих"
Втора награда: арх. Венцислав Маринов Неделчев
Трета награда: 
- Е-арх Студио" – арх. Мартин Христов
- арх.Борислав Игнатов  и арх.Александър Минчев