37-годишна жена почина от кръвозагуба след ухапване от кучето ѝ във Варна. Сигнал за инцидента е получен в сряда сутринта. Стопанката била ухапана от питбула си в областта на бицепса.

Красимира Илиева живее в апартамента под този на жертвата. Тя извикала линейка, която да помогне на жената. „Момичето беше кротко, но не се грижеше добре за кучето. Още миналата година то нахапа приятеля ѝ по крака. Момчето два месеца лекуваше раната си и се махна”, разказа тя пред NOVA.

Питбул нахапа и уби стопанката си във Варна

След инцидента животното беше упоено и откарано в приют. То имало порезна рана врата, посочи Христина Мирчева, която е сътрудник на общинския приют. По първоначална информация мъж е опитал да спаси стопанката на питбула, намушквайки го с нож. „Ако се установи, че кучето е убило жената, комисия от еколози ще определи съдбата му”, допълни тя. 

"В някои страни за отглеждането на тази порода кучета трябва да се преминат специални курсове и да стопанинът да има обособено място за животнот. В някои държави породата дори е забранена", обясни Мирчева. По думите ѝ трябва да се работи по законите у нас.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

 
NOVA