Пет за начало: Черно море разкова Светкавица
Пет за начало: Черно море разкова Светкавица / Gong.bg

Черно море разби Светкавица с 5:0 в първата си контрола от зимната подготовка. "Моряците" изиграха добър мач срещу втородивизионния съперник от Търговище, макар че Светкавица също показа хубав футбол и имаше своите възможности.

Головата серия за "моряците" откри Дончо Атанасов в 27-та минута. В рамките на 10 минути между 70-та и 80-та минута Черно море окончателно реши изхода от срещата. Последователно се разписаха Адемар Жуниор в 70-та минута, Румен Николов - на два пъти в 72-ра и 77-ма минута и Веселин Марчев в 80-та. Преди това на два пъти Румен Николов нацели и гредите на вратата на Светкавица.

Старши треньорът на Черно море Стефан Генов използва 21 футболисти в срещата. По време на целия двубой ясно се открояваше новостта, въведена от Генов в играта на "моряците", а именно - рационалното използване на фланговете.

Срещата пропуснаха възстановяващите се от контузии Радослав Бачев, Мирослав Манолов, Михаил Лазаров, както и Мирослав Будинов - с проблеми в адуктора, Атанас Зехиров, който е болен, Илиян Капитанов и Танко Дяков.

Старши треньорът на Черно море Стефан Генов коментира за Гонг представянето на своите момчета в първата зимна контрола:

"Нека не се заблуждаваме. Първа контрола, тежък терен, противникът беше добър. Независимо от тежкия терен, мисля, че показахме хубави неща в атака. Радостно е, че вкарахме повече голове, но нека не се заблуждаваме. От спортно-технически аспект не мога да определя колко сме били добре, но съм доволен от старанието, от влагането на всички футболисти. Радостното е, че мачът завърши без контузии", заяви Генов.

"Използвахме фланговете, имаше и скорост, трябва да се играе по ширина на атаката, за да се превзема и дълбочината", обясни новата стратегия наставникът.

"Марчев и Росен Колев се включиха много добре. Ще решаваме до края на седмицата, като Росен Колев почти сигурно ще остане," каза още Генов за играчите на проби, а за чаканите чужденци добави: "Очакваме нападателя, трудно е, има ангажименти в неговия си отбор. Очакваме и халф от чужбина. И ние искахме по-рано да се включат, но не зависи от нас".

Следващата проверка на варненци е предвидена за 28 януари срещу Несебър в Обзор.