/ Dariknews.bg, архив
Пет случая на лаймска болест (лаймска борелиоза) са регистрирани във Варна през изминалата седмица. Това показват данните на Регионалната здравна инспекция  за периода 5-11 юли. 

Регистрирани са 25 случая на ухапани от кърлежи. 22 от тях са в морската столица, а останалите 3 - в общините на областта. Така от началото на месеца броят на ухапаните набъбна на 60 души. 

За посочения период случаи на Марсилска треска не са регистрирани. 

През седмицата регистрираната в РЗИ - Варна остра заразна заболeваемост се движи в характерните за сезона граници. Регистрирани са 39 случая на чревни инфекции срещу 38 от предходната седмица, представени от 34 ентероколитa, 4 колиентерита и 1 хепатит.

От въздушно-капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 68 лица срещу 50 за предходната седмица, представени от: 65 случая на варицела, 2 скарлатини и 1 паротит.

Регистрирани са 53 остри респираторни заболявания срещу 32 случаи на ОРЗ от предходната седмица и 25 случая на усложнения от грип и ОРЗ – 11 бронхита и 14 пневмонии.

В имунизационният кабинет през отчетния период са преминали общо 45 лица. Проведени са 31 имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 7 лица.