Павел Димитров: Никога не ми е минавало през главата да подам оставка
Павел Димитров: Никога не ми е минавало през главата да подам оставка / netinfo

Областният председател на ГЕРБ Павел Димитров опроверга слуховете, че сам ще подаде оставка. В интервю за Дарик Варна той беше категоричен: „Няма такова нещо, никога не ми е минавало през главата”. Димитров съобщи, че Изпълнителната комисия на партията ще заседава тази вечер и най-вероятно ще бъде обсъдено и неговото бъдеще на лидерското място в областта. По повод анонсираната лично от него преди седмица визита на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, Павел Димитров обясни, че вътрешният министър бил много зает напоследък и затова е отложил посещението си. Нищо чудно обаче след заседанието на ИК тази вечер Цветанов да насрочи ден, в който да се появи в морската столица, предположи областният на ГЕРБ. „Очаквайте новини най-късно утре сутрин!”, каза Павел Димитров.

Подадената от Янко Станев оставка областният на управляващата партия коментира с думите: „Прави му чест на Янко Станев. Това е най-доброто решение, което той взема в тази посока. Наистина това ще успокои напрежението, което е създадено в Общинския съвет и във Варна. Много правилно решение!”

Попитан дали кмета Кирил Йорданов няма да поеме някаква отговорност за създалата се ситуация заради факта, че Янко Станев беше кметска номинация за финансов председател, Павел Димитров отговори: „Как да отговоря вместо него? Не мога да коментирам, това са много лични неща.”

Липсата на подпис на Кирил Йорданов в подписката в подкрепа на областния лидер, в която парафи сложиха почти всички кметове на ГЕРБ в областта, Димитров оправда с отсъствието на кмета от страната: „Моята информация е, че не са могли да го намерят, не е имало как да направят контакти с него”.
Преди това Павел Димитров уточни, че кметът е във Варна от петък (23 март) и ще присъства на сесията на ОбС утре, на която ще се гласуват и структурните промени в администрацията.

„Пред мен Кирил Йорданов е заявявал, че категорично ме подкрепя”, каза в заключение Павел Димитров.

Повод за разговора на Дарик с областния лидер на ГЕРБ бе публикувано в агенция „Фокус” социологическо проучване на НЦИОМ, според което, ако днес бяха парламентарните избори, ГЕРБ би спечелила 45 %, а БСП само 10,5%. „Хората вярват в ГЕРБ, това вече е една трайна тенденция”, коментира изследването депутатът.
Проучването сочи още, че политикът с най-голямо влияние във Варна е Павел Димитров. „Това е най-добрата новина за мен, защото тези изследвания стават в условията на едно противопоставяне на някои мои опоненти.”, изрази задоволството си областният лидер на управляващата партия.

Цялото проучване на НЦИОМ за електоралните нагласи във Варна не бе открито от Дарик, затова не можем да публикуваме повече подробности от него.