/ iStock/Getty Images
Пастир на 38 години е починал след побой, нанесен му след скандал за цигари, съобщи окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

Престъплението е извършено вчера в село Горен чифлик, община Долни чифлик. По думите на прокурора са налице данни, които сочат към обосновано предположение за извършителя на убийството. Евентуалният извършител е задържан за 24 часа, но засега няма мярка за неотклонение. По случая се работи и предстои привличането му като обвиняем, както и задържането му до 72 часа, обясни Конов.

Пострадалият е починал преди пристигането на "Бърза помощ", в резултат на нанесени удари и заради множество наранявания.

Директорът на областната дирекция на МВР-Варна - старши комисар Даниел Пашов, съобщи, че през миналата седмица на територията на областта са проведени три специализирани полицейски операции с акцент противодействие на битовата престъпност, при които са проверени общо 536 души и 305 автомобила. По време на акциите са задържани 57 души от активния криминален контингент, включително 28 извършители на престъпления, обобщи Пашов.
БТА