Паламудът ще мигрира и във Варна
Паламудът ще мигрира и във Варна / netinfo

Ден след като обра овациите в Бургас, филмът „Миграцията на паламуда” ще бъде показан и на варненската публика в рамките на „София филм фест”. Лентата с участието на покойния Велко Кънев ще бъде представена лично от режисьора Людмил Тодоров.

Филмът разказва за двама бащи (Христо Мутафчиев и Стефан Вълдобрев) и техните двама синoве (Владимир Зомбори и Никола Стоянов), които се борят с трудния живот на село. Начините им за оцеляване са парадоксални и много комични, се казва в анонса за филма. Когато в края на лентата те стигат точно там, откъдето са тръгнали, а именно – до никъде, вместо с униние, се изпълват с упование и сила, защото са заедно, защото се подкрепят и обичат.

„Героите ми твърдо вярват, че ще накарат паламуда, който не може да мигрира, да доплува от Черно море в река Янтра и това по някакъв начин отразява идеята и духа на целия филм”, споделя режисьорът. Запитан дали счита филма си за успешен, Людмил Тодоров цитира маестрото: „Фелини е казал, че ако постигне 60 % от това, което е замислил предварително, значи е успял. При мен са се получили 59.”

Прожекцията на „Миграцията на паламуда” е тази вечер в 20:15 часа в Зала 1 на Фестивалния комплекс. Това е изключителна възможност за зрителите, тъй като филмът няма да бъде излъчван в големите киносалони.