Пак затварят панорамния път за Златните
Пак затварят панорамния път за Златните / netinfo
Пътят “Златни пясъци – Варна”, в участъка от спирка “Ген. Заимов” до спирка “Журналист”, ще бъде затворен от днес до пролетта заради укрепване на свлачището до спирка “Писател”. Посоченият участък ще бъде използван само от живеещите в района, за да си осигурят достъп до домовете.

Пътят в района на свлачището ще бъде изцяло затворен. Достъпът от Дървения мост до пътя за ВСУ “Черноризец Храбър” ще се осъществява по пътя за комплекс “Ален мак”. Автобусите на градския транспорт ще се движат по първокласния път І – 9 “Златни пясъци – Варна” през Дървения мост, ще се отклоняват до спирка “Журналист” по пътя за Свободния университет и ще се връщат обратно до пътен възел на път І – 9, откъдето ще продължават към КК “Златни Пясъци”.

До 1 ноември остава затворен за движение пътят от село Новаково през село Долище за Варна, в участъка от отклонението за село Въглен до границата между общините Варна и Аксаково. Движението между Варна и Новаково се извършва през Въглен или през Куманово.

Заради ремонтни работи движението по варненския булевард "Република" се извършва в едното платно в участъка между булевардите "Владислав" и "Цар Освободител".

Седем души са пострадали при станалите през изминалото денонощие във Варненско 3 тежки катастрофи. Няма опасност за живота на пострадалите. 39 са катастрофите с материални щети, съобщиха за Дарик от КАТ в морската столица.