Пак спасяват Тубдиспансера с общински пари
Пак спасяват Тубдиспансера с общински пари / Dariknews.bg

202 000 лв. за заплати на персонала в Тубдиспансера за периода 1 май 2014 – 31 декември 2014 г. да залегнат в бюджета на Варна за 2015 г. Това приеха на днешното си заседание съветниците от комисията по финанси към местния парламент. Решението дойде след искане от страна на управителя на лечебното заведение.

Съветниците приеха за пореден път да финансират болницата, но поискаха от комисията по здравеопазване да изготви предложение за справяне с проблемите на лечебното заведение. Според председателя на комисията по финанси Тодор Балабанов трябва да се вземат мерки, тъй като непрестанното отпускане на финансова помощ  не е решение на проблема.

„Това не може да продължава вечно. Всяка година по това време имаме един и същи казус. Апелирам към здравната комисия да предложи някакво адекватно решение“, каза Балабанов.

Думите му бяха подкрепени от всички съветници, като Янко Станев от СДС-ДА припомни, че през 2012 г. на сесия на общинския съвет е било взето решение болницата да се реформира.

„Тъй като тези хора са без заплати, обслужват граждани на Варна и цяла Североизточна България, предлагам да гласуваме заплатите, но да има предложение от здравната комисия за реформи. Но не предложение за финансиране от общинския бюджет и да продължаваме по същия начин“.

На днешното заседание на комисията по финанси общинските съветници приеха и актуализацията на бюджета за 2014 г., план сметка за дейност „Чистота“ за 2015 г. и получаването на безлихвен заем за новите 30 тролейбуса.