Отварят скоро улица Девня
Отварят скоро улица Девня / netinfo

Улица "Девня" ще бъде отворена за движение скоро, съобщи за Дарик Николай Пашов - изпълнителен директор на фирмата, отговаряща за ремонта - "Хидрострой".

Причината да се отлага пускането на трафика в района е лошото време, което не позволява полагането на маркировка и поставянето на пътни знаци, посочи Пашов. Веднага след като метеорологичните условия позволят това, пътната отсечка ще бъде отворена. Реконструкцията на ул."Девня" ще приключи в договорения 6-месечен срок, увери шефът на "Хидрострой".

Това е и най-мащабният проект от общинската инфраструктурна програма. Обхваща участъка от Аспаруховия мост до ул. "Георги Пеячевич", където заради разширяване на съществуващото платно жп линиите се преместват към езерото. След завършване на ремонтите крайезерната улица ще има две платна с по 2 ленти. Стойността на проекта е е близо 10 млн. лв, осигурени от държавния бюджет. Община Варна обаче получи 90 % от средствата, заради решението на правителството да запази като резерв 10 на сто от делегираните от държавата дейности.

След ремонтите, започнали в началото на юли, движението от "Девня" бе пренасочено по улиците „Тодор Влайков" и „Кракра".