Отрязаха” единия от двамата кандидати за кмет на Каменар
Отрязаха” единия от двамата кандидати за кмет на Каменар / снимка: Дарик Варна, архив

С решение на Общинската изборателна комисия е заличена регистрацията на кандидата за кмет на село Каменар Асен Христов, съобщиха от ОИК. Христов, който е издигнат от Местната коалиция "Реформатори и Патриоти-решението за Варна", не отговаря на принципа за уседналост.

Асен Христов е бивш варненски депутат от СДС. Като народен представител емигрира в Англия и поиска политическо убежище. Бил е кмет Каменар между 1995-1998 г., когато влиза в парламента на мястото на Александър Йорданов. Година по-късно емигрира в Лондон.

Христов е единият от двамата кандидати за кмет на Каменар. След заличаването на кандидатурата му единствен претендент остава Светослав Райков от ДПС, който беше кмет на селото и през последния мандат.

Общинската избирателна комисия заличи регистрацията и на петима кандидати за общински съветници. От участие в изборите са спрени Александра Боева от коалицията "Живот за Варна", Марияна Андреева от Политически клуб "Екогласност", Калуди Калудов от листата на АБВ, Мартин Илиев от листата на Социалдемократическата партия и Светослав Калевски от „Обединен блок на труда Български лейбъристи".