Отпускат премии за учителите от Белослав
Отпускат премии за учителите от Белослав / netinfo
Преподавателите от всички общински детски градини от община Белослав ще получат премии за 15 септември в размер на 109 лева, съобщи кметът на града Емил Дичев. По 75 лв ще бъдат допълнителните средства за административния персонал и по 55 лв. за помощния.

Учебните и детски заведения на територията на общината са напълно готови за първия учебен ден, увериха от отдел „Образование ”. Навсякъде ремонтите вече са приключили. 160 000 лв. са осигурени от общината за текущи летни ремонти на училища и детски градини. Половината от средствата са от бюджета. Останалите са по общински проекти, финансирани по националните програми на МОН „Оптимизиране на училищната мрежа”. Освежаване на стаите и ремонти на санитарните възли са извършени в СОУ „Св.Кирил и Методий”. В Начално училище „Отец Паисий” е направена и хидроизолация на основите. В обновени помещения ще влязат и възпитаниците на ОДЗ „Калина Малина”, ЦДГ „Китна пролет” в Разделна и ЦДГ „Незабравка” в Страшимирово.

През новата учебна година община Белослав ще дофинансира разликата до 50 стотинки за безплатна закуска за 6-годишните деца от подготвителните групи в детските градини. Още 400 ученици от първи до четвърти клас ще получават закуски по националната програма. Вече са доставени и почти всички безплатни учебници за учениците от 1 до 7 клас. Ново за тази учебна година е разкриването на 1 паралелка по специалността „Корабостроене” в Професионалната гимназия „Св. Димитър Солунски” в Белослав. За втора поредна година там ще започне обучение във вечерна паралелка„Ремонт на кораби”.

Осигурени са 3 автобуса за превоз до Белослав на 51 ученици от НУ „Стефан Караджа” в село Разделна, което се закрива заради липсата на достатъчно деца в него, съобщават още от общината.