Отново издирват борда на „Градски транспорт“
Отново издирват борда на „Градски транспорт“ / Дарик Варна, архив

За втори път в рамките само на два месеца членовете на Съвета на директорите на „Градски транспорт“ – Свилен Камбуров и Георги Казаков, не се появиха на  заседание на транспортната комисия. Единствено Злати Златев уважи поканата на общинските съветници, които днес трябваше да обсъдят финансовото състояние на превозвача за първите девет месеца на годината.

Председателят на комисията Жельо Алексиев увери, че Камбуров и Казаков са били уведомени за заседанието. Изпратено им е било и писмо.

„За втори път правим този цирк. Бордът трябва да се интересува какво се гледа на комисии“, коментира общинският съветник Марио Шиваров. Според колегата му Станислав Иванов двамата проявяват неуважение към принципала на дружеството – Общинския съвет.

„Писмо с обратна разписка или транспорт да им изпратим, за да дойдат“, каза Марина Панайотова-Карапетян, която се закани на следващата сесия да поиска смяната им.

Председателят на комисията обяви, че лично ще отиде да им връчи поканите. „Ще им ги занеса и ще поискам да положат подписи под тях. Ще изиграя ролята на пощальон“, коментира Алексиев.

Съветниците решиха финансовото състояние на „Градски транспорт“ да бъде гледано да извънредно заседание, което беше насрочено за следващия понеделник от 10 часа.