Отложиха мащабно дело срещу сводници
Отложиха мащабно дело срещу сводници / netinfo
Емил Тодоров, обвинен в трафик на жени, склонявани към проституция и участие в организирана престъпна група, ще остане в ареста след решение на Варненския окръжен съд. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

34-годишният Емил и по-големият му брат Тодор попаднаха в ареста на 20 октомври миналата година след специализирана полицейска акция, при която органите на реда задържаха момичета, заставяни да проституират. Още на първоначалния етап от разследването от домовете на братята бяха иззети отчети за изработеното от проституиращите момичета, 15 000 лв, 1000 евро, 200 долара, боеприпаси, информация за банкови сметки и др.

Събрани са многобройни доказателства, които потвърждават предположението, че Емил е извършител на престъпленията, за които се разследва. Всеки един от двамата братя има повдигнати по 11 обвинения за извършени тежки умишлени престъпления - трафик на жени, склоняване към проституция и участие в организирана престъпна група. Деянията са тежки по смисъла на закона и за тях се предвижда наказание от 5 до 15 години за трафик на хора и от 1 до 6 години затвор за склоняване към проституция.

Преди две седмици Окръжният съд във Варна отказа за пореден път на по-големия брат Тодор да го освободи от ареста. Днес Тодор Тодоров застана пред съда като един от седмината подсъдими по друго мащабно дело срещу организирана престъпна група за трафик на жени, склонявани към проституция и осъществявала трафика им в чужбина. Освен лидера на престъпната група Евелин, по-известен с прякора „Иво – джуджето”, на подсъдимата скамейка са изправени варненците Александър Иванакиев на 36 год, Красимир Тодоров на 34 год., Янко Дмитров на 33 год., Митко Панайотов на 26 год., Тодор Тодоров на 36 год. и Димитър Димитров на 34 год.

Организираната престъпна група е действала от 2001-ва до 2006-та година, както във Варна и курорта „Зл.пясъци”, така и в сърцето на обединена Европа – Брюксел. Евелин ще отговаря за дейността си като ръководител на групата, за склоняването към проституция на 17 момичета и за трафика на 19 от тях. Всеки един от останалите 6-ма подсъдими има повдигнати обвинения за участие в организираната група, за склоняването и трафика на различен брой момичета, а Иванакиев и за притежание на кокаин.

Първото заседание през март тази година беше отложено заради заболяване на Евелин Димов, който постъпил на лечение в психиатрична клиника. Днешното заседание е отложено заради отсъствието на Александър Иванакиев, който пък по спешност влязъл да се лекува след бъбречна криза. Съдът е предупредил седмината подсъдими да пазят здравето си, защото въпреки усилията им да се забави процеса, делото ще се състои и по него ще бъдат разпитани всичките 48 свидетели.

Следващото заседание на ВОС е насрочено за 8 юли тази година.