Отложиха дело срещу измамник
Отложиха дело срещу измамник / netinfo
Насроченото за днес в Районния съд наказателно дело за измама срещу 56-годишния Руско Илиев бе отложено поради неявяване на обвиняемия. Съдът измени мярката на подсъдимия от “парична гаранция” в “задържане под стража”. Според обвинителния акт за времето от 3-ти юни до 29-ти септември 2000 г. Илиев, с цел да си набави имотна облага, въвел в заблуждение варненски граждани, че срещу определена сума може да им съдейства за бързо изготвяне на визи за Гърция.

Четирима са потърпевшите от деянията на Илиев, като нанесените им имуществени вреди са в размер общо на близо 4 хил. лв. Според обвинението подсъдимият, от името на собствената си фирма ЕТ”Саманта-5”, пускал обяви във варненски ежедневник, в които предлагал изготвяне на визи за Гърция срещу предварително заплащане и депозиран при него задграничен паспорт със снимки. За контакт Руско Илиев посочвал телефонния номер на своята хазайка, при която се бил настанил от пролетта на 2000 г.

Впоследствие Илиев се изнесъл от квартирата като оставил неплатени сметки, което накарало и част от пострадалите да подадат жалба пред “Икономическа полиция”.