Откриват игрищата до стадион Спартак
Откриват игрищата до стадион Спартак / netinfo

Две от игрищата, разположени в непосредствена близост до стадион „Спартак”, ще бъдат официално пуснати в експлоатация тази вечер в 18:00 часа, съобщават от спортния комплекс. Спортните площадки са Първи етап от мащабен проект, включващ 4 миниигрища за футбол с изкуствена настилка, тенис-кортове, многофункционална фен-зона, включваща фен-кафе, фен-магазин, зала за пресконференции, търговски обекти, съблекални и зони за отдих.

Инвеститор е Спортен комплекс „Спартак” АД с главен акционер „Инжстрой холдинг”.
Строителството на многофункционалната спортна база стартира в края на месец август. Проектът се реализира на два етапа.

Първият етап от строителството, който официално се открива днес, включва две мини футболни игрища с изкуствено покритие, изпълнено по технология на лицензирана фирма - всяко с игрално поле 20/40 м. и паркинг. Под двете мини футболни игрища е изградена модерна италианска дренажна система от нов тип, съобразна с изискванията на БФС и съвременните европейски практики. Супер модерното осветление ще дава възможност за използване на площадките за масов спорт и в тъмната част от денонощието. Архитектурата на модерния спортен комплекс е взаимствана от традиционен английски клуб.

В рамките на втория етап от проекта ще бъдат изградени минимум шест тенис корта, всеки с игрално поле 18/36 м, още две мини футболни игрища, паркинги и обслужващи площи.

Началото на проекта бе на 28 август тази година, в рамките на тържествата, посветени на 92 годишнината от основаването на Футболен клуб „Спартак”. Цялостната концепция на спортния комлекс от нов тип ще предоставя възможност както за пълноценна тренировъчна дейност, така и за масов спорт и активна почивка в богато озеленена зона.