Откриват горещ телефон за уличните дупки
Откриват горещ телефон за уличните дупки / Darik Varna

"Горещи" телефонни линии, на които варненци ще могат да сигнализират за проблемна инфраструктура, ще бъдат открити във всички районни кметства, съобщи градоначалникът Кирил Йорданов. Задължение на районните кметове ще бъде да оповестят разкритата линия, да определят служител, който да приема постъпилите сигнали и да организират проверки по тях. "Горещите" телефони ще работят до приключване на ремонтите.

Телефоните са следните:

Район „Аспарухово" - 37 00 23
Район „Владислав Варненчик" - 57 57 47
Район „Младост" - 50 48 36
Район „Одесос" - 61 28 89
Район „Приморски" - 35 91 00

18 са служителите, определени от районните кметства, които ще следят работата по закърпване на уличните дупки, разкри още Йорданов.

50 хил. квадратни метра е общата квадратура, която трябва да бъде изпълнена в следващите 15- 20 дни в зависимост от времето. 14 хиляди се намират в "Приморски", 12 хиляди - в "Одесос", 10 в "Младост", 8 в "Аспарухово" и 5 във "Владиславово".

От днес започва маркирането на дупките по пътното платно, които предстои да бъдат запълнени, посочи кметът. По негови думи през деня фирмите са работили по булевардите "Левски", "Трети март" и "Константин и Фружин". Проблемните участъци ще бъдат само фрезовани заради влажното време, но в четвъртък предстои тяхното асфалтиране, обясни Йорданов.