Откриха кой поръча боса на рапаните
Откриха кой поръча боса на рапаните / Impact Pres Group, архив

Кървавото показно убийство на 52-годишния бизнесмен Йордан Харасимов, който беше взривен сутринта на 24 февруари в центъра на Варна, е на път да бъде разплетено. Разследващите вече имали мотивите и имената на всички поръчители и изпълнители, замесени в мократа поръчка. Информацията по случая изплува от близки до жертвата и беше потвърдена от окръжния прокурор на Варна Владимир Чавдаров, пише в. Монитор.

Той обаче отказа да коментира каквито и да било подробности по случая, като се позова на следствената тайна. Полицията обаче разполагала с информация за конкретни хора, замесени в бомбения атентат, и скоро ще има за какво да говорим, обеща прокурорът. Така се потвърждава тезата, че делото е вече пред развръзка.

В морските среди упорито и дълго се говори за това убийство, като версиите бяха свързани с бизнеса на убития, фирмата на когото "Север Експорт" ООД беше сред най-големите в търговията с рапани по родното Черноморие. Най-вероятно от тези среди ще изплуват и основните виновници за смъртта му, коментираха от бранша.