От утре училищата отварят врати
От утре училищата отварят врати / Sofia photo agency

От утре занятията във всички варненски училища ще бъдат възстановени, съобщи за Дарик д-р Веселин Балкански - шеф на Районния център по здравеопазване. По думите на специалиста заболеваемостта във Варна от грип е със стойности малко под епидемичните.

Грипната епидемия във Варна не е отменена. До 20-ти ноември продължават ограниченията за планов прием и оперативна дейност в лечебните заведения, както и за свижданията в тях. Женските и детски консултации няма да приемат и няма да се извършват профилактични имунизации и реимунизации. В детските заведения ще се провежда строг сутрешен филтър за децата и стриктен противоепидемичен режим. Остават ограниченията и за свижданията в местата за лишаване от свобода, както и за провеждането на масови мероприятия. 

Спешните кабинети на ДКЦ "Чайка", ДКЦ I "Св. Клементина" и болницата във "Владиславово" са снабдени с препарата "Тамифлу". Той ще се раздава безплатно на пациенти в тежко състояние.

Специално създаденият щаб за борба с грипа ще заседава отново утре, когато ще бъдат анализирани данните за заболеваемостта от последните дни.