Осъдиха условно варненец, пребил съсед
Осъдиха условно варненец, пребил съсед / Sofia Photo Agency, архив

Районният съд във Варна осъди условно 42-годишен мъж за това, че вследствие нанесен побой причинил средна телесна повреда на свой съсед. Съдът наложи на 42-годишния А. Гочев наказание от 2 години лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено с 4 години изпитателен срок, съобщиха от пресслужбата на съда.

Инцидентът е възникнал в следобеда на 11 май 2010 г. Пред магазин в близост до жилищната си сграда, подсъдимият в нетрезво състояние се срещнал със своя съсед и го попитал защо му е одраскал колата. Въпреки че мъжът отрекъл подобно деяние, подсъдимият изненадващо му нанесъл удар с глава в лицето, последван от няколко юмручни удара. В опит да потърси помощ пострадалият побягнал към друг хранителен магазин в насрещната улица, но нападателят го последвал и продължил по пътя да му нанася удари, докато не се спънал и паднал.

Пострадалият се отдалечил към жилищния си блок и позвънил в полицията. През терасата дъщерята на пострадалия видяла сбиването, слязла да посрещне баща си пред блока и видяла, че долната му челюст е изместена. След пристигането на полицията, потърпевшият мъж бил откаран в болница, където по-късно му било направено оперативно лечение.

Експертиза по делото установява, че в резултат на многобройните нанесени удари пострадалият е получил двустранно счупване на долната челюст, обусловило трайно затруднение във функцията на дъвченето и говора за период от около 3 месеца.

42-годишният А. Гочев бе осъден да заплати на пострадалия 2500 лв. като обезщетение за нанесените му неимуществени вреди, заедно с лихвите от момента на увреждането. В негова тежест са направените по делото разноски и държавната такса върху уважения граждански иск.

Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.