Осъдиха украински моряк, нападнал наш таксиджия
Осъдиха украински моряк, нападнал наш таксиджия / netinfo

Осъдиха украински моряк, нападнал наш таксиджия 3 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок е наказанието, което 27-годишният Роман Демуцкий получи за непристойни действия във Варна. Това съобщиха от Районният съд.

В ранните часове на 27 май тази година, след употреба на алкохол, украинският моряк хванал такси от Катедралата в посока Аспарухово. В близост до бензиностанцията преди Аспаруховия мост мъжът започнал да буйства и да души таксиметровия шофьор, което принудило водачът да спре колата и да потърси съдействието на полицията.

Пияният украинец се държал грубо и арогантно и с пристигналия автопатрул, като се опитвал да нанася удари на униформените. С помощта на белезници, Демуцкий бил отведен в І РПУ.Назначената съдебно-химическа експертиза установява, че наличието на алкохол в кръвта на обвиняемия е 2,60 промила.

Пред съда украинският моряк призна вината си. Той ще заплати направените по делото разноски в размер на 145 лв. Споразумението влиза в сила веднага.

На друго свое заседание Варненският районен съд наложи наказания пробация и глоба на двама младежи, пребили 59-годишен мъж в с.Старо Оряхово. Вечерта на 22 септември миналата година, пред хранителен магазин в селото, младежите безпричинно нападнали преминаващ мъж, съборили го на земята и с ритници му нанесли удари по лицето и тялото.

За побоя на 8 месеца пробация бе осъден 34-годишният Васил Новков. Съучастникът му - 25-годишният Калоян Георгиев (неосъждан до момента), получи от съда административно наказание - глоба в размер на 500 лв. Двамата младежи бяха осъдени още да заплатят солидарно на пострадалия обезщетение в размер на 1000 лв. за нанесени неимуществени вреди.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.