Осъдиха търговка за маркови дрехи-менте
Осъдиха търговка за маркови дрехи-менте / Sofia Photo Agency, архив

Продавачка на маркови дрехи в нарушение на разпоредби от Закона за марките и географските означения, бе осъдена на 10 месеца пробация, съобщиха от пресслужбата на Районния съд. Наказанието бе наложено след постигнато в съдебна зала споразумение.

25-годишната Я. Али била засечена да продава дрехи от марките "Polo by Ralf Lauren", "Тommy Hilfiger", "G-Sтar", "Paul&Shark" и "Adidas". Това станало на 13 юли миналата година в магазин за дрехи в КК"Св.Св. Константин и Елена", стопанисван от фирмата на подсъдимата.

Назначената съдебно-маркова експертиза установила фонетична, визуална и смислова идентичност на знаците, означени върху стоките, намерени в магазина на подсъдимата, и стоките, за които регистрираните марки са получили защита. Констатираното сходство е възможно да доведе до объркване на потребителите, прецениха магистратите.

25-годишната търговка е неосъждана досега. Веществените доказателства, предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение. Дрехите са на обща стойност 18 269 лева.