Осъдиха тийнеджърка, обрала рускиня в мола
Осъдиха тийнеджърка, обрала рускиня в мола / Sofia Photo Agency, архив

Момиче от Суворово беше осъдено от Варненския районен съд за кражба от руска туристка. 17-годишната девойка се споразумя за 3-месечна условна присъда.

Тя призна вината си, че на 31 юли в Гранд МОЛ - Варна е откраднала дамската чанта на чужденка. Докато туристката пробвала обувки в един от магазините на търговския комплекс, непълнолетната се възползвала от отклоненото й внимание, грабнала оставената наблизо дамска чанта и бързо напуснала обекта, съобщиха от пресслужбата на съда.

Бдителен охранител на изхода на комплекса забелязал, че 17-годишното момиче излиза с две различни на цвят дамски чанти на рамо, спрял я за проверка и поискал документи за самоличност. Непълнолетната била отведена до информационния щанд, в момент когато  руската туристка подавала сигнал за кражбата. Пострадалата разпознала чантата си, която заедно с всички вещи вътре (пари, телефон, фотоапарат, документи и др., на обща стойност 860 лв.) й била върната.

17-годишната девойка не е осъждана, но има регистрирани криминални прояви, като на два пъти са й налагани възпитателни мерки по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Споразумението влиза в сила веднага.