Осъдиха служителка на пощите
Осъдиха служителка на пощите / DarikNews.bg

Варненският районен съд осъди на 8 месеца пробация 45-годишна служителка на пощата в с. Долище, по обвинение за длъжностно присвояване на пари. По силата на одобрено от съда споразумение подсъдимата В. Николова призна вината си в това, че в периода 1 юни – 30 ноември миналата година, в качеството си на длъжностно лице – служител на гише в пощенската станция на с. Долище, противозаконно присвоила чужди пари.

Присвоените суми от няколко пострадали лица са в общ размер 854 лв. и представляват неизплатени пенсионни записи, неизплатени пощенски записи за издръжка, надвзети преводни такси за записи, както и неотчетени постъпления от пощенски дейности за  ноември 2013 г.

Чуждите пари са били връчени на Николова в качеството й именно на пощенски служител и са поверени да ги управлява. До приключване на съдебното следствие, в първоинстанционния съд, присвоените пари били внесени и причинените имуществени вреди са възстановени.

45-годишната В. Николова e с чисто съдебно минало. Тя бе осъдена при двете задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес за срок от 8 месеца, с периодичност на явяването два пъти седмично, и 8 месеца задължителни срещи с пробационен служител. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.