Осъдиха побойник и крадец
Осъдиха побойник и крадец / netinfo

С присъда Варненският районен съд наложи наказаниe от 300 лева глоба на 27–годишния Иван Тодоров, нанесъл средна телесна повреда на друг младеж. Инцидентът станал вечерта на 13 юни 2003 г. в дискотека в село Старо Оряхово. Вследствие на юмручен удар  от Тодоров, пострадалият получил счупване на долната челюст, като му бил избит и един зъб.

Подсъдимият ще заплати на пострадалия обезщетение в размер на 2000 лв. за нанесените му неимуществени вреди. В тежест на 27-годишния Иван Тодоров са сторените по делото разноски и държавната такса върху уважения иск.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Ефективно наказание от 9 месеца лишаване от свобода за кражба наложи Районният съд на 29-годишния Димитър Филчев. Тя е извършена през нощта на 16-ти юли 2006 г. от къща в с. Тръстиково. Филчев  отнел туристическо легло, туристическа масичка със столове и други вещи на обща стойност 133 лева. Още до приключване на съдебното следствие откраднатите вещи са били върнати и щетите възстановени на собственичката им.

29-годишният мъж е с криминално минало. Районният съд е привел в изпълнение и наложеното на Димитър Филчев, отново за кражба през 2006 г., условно наказание от 6 месеца лишаване от свобода. Него Филчев ще търпи в затворническо общежитие от открит тип при първоначален общ режим.

15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.