Осъдиха на пробация крадец на ток
Осъдиха на пробация крадец на ток / DarikNews.bg, архив

39-годишен варненец бе осъден на пробация от Варненския районен съд заради кражба на ток. През декември миналата година служители на „Енерго Про Мрежи“ демонтирали електромер на клиент в жилищен блок в квартал „Владиславово“ заради просрочени задължения. Няколко дни по-късно, при следваща проверка на главното табло специалистите установили неправомерно присъединяване, което позволявало в жилището на подсъдимия да се използва безотчетна електрическа енергия.

В периода 16 декември 2014 г. – 24 януари 2015 г. К. Добрев се закачил незаконно три пъти към електропреносната мрежа. При третия случай на включване към мрежата кабелът дал на късо и в резултат на това още четири апартамента в блока останали без ток.

Мъжът е признал вината си, с което е създал условия за непълно отчитане на употребената енергия. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, на подсъдимия е наложено наказание от 6 месеца пробация при двете задължителни мерки - регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.